זה אחד הקינוחים האוהבים עלי. אני מאוד אוהבת קינוחים קטנים שלא מצריכים יותר מידי כלים ומפיות, כאלה שפשוט כיף להגיש אותם על מגש יפה ולשמוע את ה- “וואו” מכולם. ביס אחד מהבראוניז יסגור לכם את הרעב למתוק, ויותר מזה ישאיר את האורחים פעורי פה. ניתן לשמור את הבראוניז בהקפאה בקופסא אטומה לזמן ממושך ולהוציא 20 דקות לפני הגשה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 25X25  25-30 | יחידות  |  רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לתחתית בראוניז :

  1. 280 גרם שוקולד מריר
  2. 235 גרם חמאה
  3. 270 גרם סוכר ( כוס + 6 כפות )
  4. 80 גרם קמח לבן ( 1/3 כוס )
  5. 5 ביצים

למלית גבינה :

  1. 500 גרם גבינה לבנה
  2. 10 גרם פודינג וניל ( 1 כף )
  3. 20 גרם קמח לבן ( 2 כפות )
  4. 100 גרם שוקולד לבן
  5. 20 גרם חלב ( 2 כפות )
  6. 100 גרם סוכר ( חצי כוס )
  7. 1 ביצה
  8. 180 גרם עוגיות לוטוס ( 26 עוגיות )

 

אופן הכנת תחתית הבראוניז

 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • בקערה מניחים את השוקולד, החמאה והסוכר וממיסים במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים גם את הביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 15-17 דקות רק עד התייצבות המסה (ניתן לראות שהשכבה העליונה מתחילה להתקשת מעט).

 

הכנת מלית הגבינה-לוטוס:

  • במקביל לאפייה ממיסים במיקרוגל את השוקולד לבן והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה ניפרדת מערבבים את הגבינה הלבנה, פודינג הוניל, הקמח, הסוכר והביצה.
  • מוסיפים לקערת הגבינה את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
  • מפוררים לתוך תערובת הגבינה חתיכות גסות של עוגיות לוטוס ויוצקים את התערובת על שכבת הבראוניז.
  • מחזירים את התבנית לתנור לעוד 25-30 דקות.
  • מוציאים מהתנור כשרואים שהגבינה מתחילה להשחים מעט בדפנות ושהגבינה מעט רוטטת באמצע (היא מתקשה בקירור).
  • מקררים וחותכים לריבועים.