סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות תבנית פאי 26 ס”מ | רמת קושי: בינוני

 

ביום שישי בבוקר, במהלך כל הניקיונות וסידורי הבית, תמיד הראש שלי פועל שעות נוספות..

מיליון מחשבות.. על עצמי.. על העסק.. על בעלי.. על הארוחה המשפחתית היום בערב .. מה נאכל ומי יהיה…

ותוך כדי כל המחשבות האלו רצה לי תמונה בראש של קינוח שאכין לארוחת הערב… רציתי משהו קליל יחסית, אצלי במשפחה פחות אוהבים את העוגות הגדולות עם המיליון שכבות

ולמרות שאני אוהבת שאצלי הכל גדול עמוס ועם כמה שיותר טעמים ומרקמים

החלטתי שהפעם אני מקטינה ומצמצמת את התמונה הענקית שיש לי בראש לקינוח היום בערב

ומעוגת שכבות מטורפת, הגעתי לפאי.. נמוך.. אבל מושחת בטירוף! כי על כל הטעמים והמרקמים לא הייתי מוכנה לוותר.. התפשרתי על הגודל של הקינוח וזה מספיק בהחלט!

תמיד כשאני מתארחת אצל חברים או משפחה והאמת גם כשאני מארחת אני תמיד אוהבת להרשים בקינוח מגניב וטעים

לרוב, חשוב לי שהוא יהיה שוקולדי כי מי לא אוהב שוקולד?

וכמובן שגם ילדים וגם מבוגרים יוכלו להנות ממנו.

לשם כך יצרתי את הפאי – מילקי קוקי

שילוב של הרבה טעמים, מרקמים, צבעים וכמובן מראה מושלם!

(אני בטוחה שכולם ישאלו אתכם מאיפה קניתם)  במיוחד אחרי שתחתכו את הפאי ויראו מה יש בתוכו

הקינוח יכול להישאר 4 ימים במקרר. ניתן גם להקפיא לזמן ממושך פחות רצוי בגלל הפרי אבל מניסיון אף אחד לא הרגיש בטעם שונה כשהקינוח נטרף….

מצרכים לתחתית הפאי:

  1. חבילת אוריאו ( 16 עוגיות)
  2. 100 גרם פתי בר
  3. 200 גרם נוטלה
  4. 50 גרם חמאה

למלית:

  1. 2 בננות בשלות/תותים/דובדבנים או כל פרי שאתם אוהבים בשילוב עם שוקולד
  2. 200 גרם שוקולד מריר
  3. 220 גרם שמנת מתוקה

לציפוי קרם וניל :

  1. 250 מ”ל שמנת מתוקה
  2. 2 כפות ( 30 גרם ) פודינג וניל
  3. 1/3 כוס ( 80 מ”ל ) חלב

לציפוי קרם שוקולד :

  1. 250 מ”ל שמנת מתוקה
  2. 2 כפות ( 30 גרם ) פודינג שוקולד
  3. 1/3 כוס ( 80 מ”ל ) חלב

אופן הכנת תחתית הפאי:

  • טוחנים במעבד מזון את עוגיות האוריאו והפתי בר לפירורים.
  • במיקרו ממיסים את הנוטלה והחמאה.
  • מערבבים את העוגיות הטחונות עם הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את המסה לתבנית הפאי ומתחילים להדק היטב בתחתית ובדפנות. טיפמידי פעם הרטיבו את הידיים ככה יהיה לכם יותר קל להדק מבלי שהתערובת תידבק לידיים יותר מידי.
  • מעבירים למקפיא לחצי שעה.
  • לאחר שהתחתית קפאה, נתקו את התחתית מהתבנית והניחו בצד או על כלי הגשה.

הכנת המלית:

  • מוציאים את תחתית הפאי מהתבנית בעדינות ומניחים על משטח.
  • חותכים את הבננות לעיגולים (לא עבים מידי) ומסדרים בתחתית הפאי בצורה אחידה.
  • ממיסים במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד מריר ומאחדים לגאנש.
  • יוצקים את הגאנש מעל הבננות ומניחים להתייצבות במקרר.

הכנת הציפוי:

  • מקציפים את ציפוי הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מקציפים את ציפוי השוקולד עד לקבלת קצפת יציבה.
  • לוקחים 2 שקיות זילוף עם צנטר עגול וממלאים כל שקית בקרם אחר.
  • מזלפים את הקרם בצורת טיפות/שתי וערב/צמות/נחשים.

מגישים את הפאי בטמפרטורת החדר