סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות  12-20| שבלולים (תלוי בגודל) | רמת קושי: קל

 

אורחים בדרך ואין לכם מה להגיש? המתכון הזה נועד לכל מי שנלחץ לפני שמגיעים אליו אורחים. אפשר לשמור בהקפאה לפני אפייה ופשוט להוציא ולאפות לפני שהאורחים מגיעים- הריחות שיהיו בבית יתנו תחושה של מאפיה ביתית והטעמים. שבלולי בצק עלים בכל מילוי שאתם רוצים ,בטוח שכולם יבקשו מתכונים!

מצרכים:

בצק עלים קפוא של כל חברה

מליות שונות:

לשבלול פיצה – רסק עגבניות או קטשופ + גבינה צהובה מגורדת + זיתים/ פטריות/ בצל/ תירס

לשבלול גבינות – גבינה לבנה או גבינת שמנת + תרד/ זיתים/ פטריות

לשבלול מתוק – ממרח שוקולד נוטלה/ השחר/ לוטוס/ שוקולד לבן + אגוזים/פקאנים/שוקוציפס/חלבה

לשבלולים נוספים – ממרח פסטו/ ממרח זיתים / ממרח עגבניות + גבינה צהובה מגורדת

 

אופן הכנה:

 

  • מפשירים את הבצק.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקמחים את שולחן העבודה במעט קמח וחותכים חתיכה מהבצק בגודל דף
  • מרדדים מעט את הבצק כדי שהמאפה יהיה יותר דק ונעים לאכילה.
  • בוחרים במילוי שרוצים וממלאים את הבצק.
  • מתחילים לגלגל את הבצק כשהחלק הרחב יותר פונה אליכם.
  • לאחר הגילגול חותכים את הצינור לחתיכות בעובי 2 אצבעות.
  • בעזרת לחיצה של כף היד משטחים טיפה את המאפה ומורחים מעל מעט ביצה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש.
  • המאפה מוכן כאשר הבצק זהוב (בערך 10 דקות).

 

טיפ: ניתן להקפיא את הבצק לאחר שחתכנו אותו ולשמור בקופסא אטומה במקפיא. כך, לפני שאורחים מגיעים תוכלו רק למרוח ביצה לחמם תנור ולהגיש