עוד מתכון בסדרת המתכונים של ” מארחים ולא מתעייפים ”

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | רמת קושי: קל

לאחר שהעברתי מספר רב של סדנאות בישול ואפייה, לא פעם נשאלה השאלה איך לא נלחצים כשבאים אורחים? מה כדי להכין? איך מתכוננים מראש בצורה הטובה ביותר?

אז קודם כל, הדבר הראשון שאני עונה זה – קחו נשימה עמוקה , לארח זה מצווה גדולה, אם לא תהנו מהאירוח אז לא שווה כלום.

רוב המתכונים שלי מאוד פשוטים, אני מאמינה במטבח חלבי פשוט קליל וטעים, גם מתכון פשוט בעזרת שדרוגים יכול להיות ואו !!! גם בטעם וגם במראה

המקלות בצק עלים זה פיתרון מעולה למנה יפה על שולחן הבופה בליווי של מתבלי גבינה

מצרכים :

  1. בצק עלים של כל חברה

מליות שונות :

 

  1. ממרח עגבניות / פסטו / פלפלים / זיתים / פרמז’ן / ארטישוק

 

 

אופן הכנה :

 

  • מפשירים את הבצק.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקמחים את השולחן עבודה במעט קמח וחותכים חתיכה מהבצק בגודל
  • מרדדים מעט את הבצק כדי שהמאפה יהיה יותר דק ונעים לאכילה.
  • מסדרים את הבצק כשהחלק הרחב פונה כלפי הגוף שלכם.
  • בוחרים ממרח שאוהבים ובעזרת מרית מורחים את הממרח על כל הבצק (שכבה דקה).
  • מקפלים את הבצק לחצי חלק צר לחלק צר.
  • מורחים ביצה מעל הבצק ומפזרים שומשום.
  • חותכים פסים בעובי אצבע בעזרת גלגלת ואז מגלגלים בתנועות סיבוביות.
  • מכניסים את המאפים לתנור שחומם מראש.
  • המקלות מוכנים ברגע שהבצק מזהיב (בערך 10-15 דקות).
  • לשדרוג ההגשה ניתן לצרף כל מיני סוגי של גבינות/ יוגורט.