סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי  25-30| יחידותתבנית 25X25 קושי: בינוני

 

אין כמו שחיתות של שוקולד.  שוקולד מבחינתי זאת אהבה אחת גדולה, גם שכל כך שבעים אחרי ארוחה גדולה וטובה לשוקולד יהיה איזה תא נסתר בגוף שיוכל להכניס אותו אליו 😉

המתכון הזה נוצר בימים החמים של הקיץ, אחרי שחזרתי ממסע קניות מפרך.. ועוד בחודשי הקיץ..

( אתם בטח מדמיינים לכם איזה סיוט זה )

חזרתי כל כך עצבנית מכל הסיבובים והסידורים והחום..( כי אני שונאת את זה) שכבר לא היה לי כח לכולם… כן כן.. כל מה שאני עושה בחום פשוט מעצבן אותי .. :/

כולנו יודעים ששוקולד הוא רק בשביל הנפש..( לפחות בשבילי ) וכשנכנסתי הביתה כל מה שרציתי לעשות זה לשבת בסלון רגל על רגל עם איזה חטיף שוקולד מושחת.. ולהתחבק עם המזגן..

המוח לא באמת הצליח לחשוב .. נכנסתי למקלחת.. להירגע במים קרים ונעימים.. וכמובן שהחלומות והפנטזיות התחילו לצוץ …

המזווה היה מלא.. בדיוק חזרתי מקניות.. וכל מה שרק רציתי זה שוקולד עם שוקולד ועוד קצת שוקולד..

בזמן המקלחת.. אני מציירת לי את החטיף שאני אכין ממש בעוד כמה דק…

וממש כך היה.. כמובן שעם כל השוקולד שרציתי.. הייתי צריכה איכשהו לשבור את המרקם..

וכך נוצר – חטיף טעמי ביתי..

גם החטיף הזה מגיע בקטן, ניתן לשמור אותו בהקפאה בקופסא אטומה לאורך זמן ולהוציא אותו לפני שאורחים חשובים מגיעים: 5 דקות הפשרה בחוץ והחטיף מוכן לאכילה. מדובר במתוק קטן שיקצור מחמאות מכולם, ממליצה לכם להשאיר לכם כמה במקרר כי אחרי 2 דקות הכל יחוסל. את החטיף הזה בן הזוג שלי מסוגל לאכול שהוא קפוא-קפוא מרוב שהוא טעים!

מצרכים לתחתית :

  1. 200 גרם שוקולד מריר
  2. 400 גרם פקאן סיני ( 4 כוסות )
  3. 200 גרם שקדים מולבנים טחונים ( 2 כוסות )
  4. 400 גרם שוקולד נוטלה ( לגרסת הפרווה כל ממרח שוקולד שהוא פרווה )

מצרכים לציפוי הגאנש :

  1. 200 גרם שוקולד מריר
  2. 220 גרם שמנת מתוקה
  3. 100 גרם שוקולד לבן
  4. 1 כף שמן

 

הכנת התחתית:

  • ממיסים את השוקולד המריר, מוסיפים אליו את הנוטלה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • טוחנים במעבד מזון את הפקאן סיני והשקדים ומוסיפים לבלילה.
  • מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • משטחים את התערובת בתבנית מיישרים ומקפיאים כחצי שעה.

 

הכנת הציפוי:

  • יוצרים גאנש: ממיסים במיקרו את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר.
  • יוצקים את הגאנש על התחתית הקפואה ומחזירים להקפאה מינימום חצי שעה.
  • חותכים את הריבועים באורך סנטימטר וחצי רוחב על 4 סנטימטר אורך.

 

לעיטור “יוקרתי” (לא חובה):

  • ממיסים במיקרו במשך 30 שניות 100 גרם שוקולד לבן – זהירות לא לשרוף את השוקולד!
  • מוסיפים לשוקולד כף שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את השוקולד לתוך שקית זילוף קטנה/שקית אוכל ועושים חור קטן בשפיץ.
  • בעזרת השקית זילוף מזלפים בעדינות קווים קטנים.
  • ממתינים שהשוקולד יתקשה ומחזירים להקפאה מינימום חצי שעה לפני ההגשה.