סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה  25| עוגיות סנדוויץ | רמת קושי: בינוני

 

כבר אמרתי לכם שכשחם לי קורים דברים טובים וטעימים 😉

אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה לקחת מתכונים קיימים וידועים ולתת להם את הטאץ’ האישי שלי…

אז אחרי ניסיונות רבים.. נוצרה לה הקוקילידה לוטוס…

יש לי חברה שתמיד קראה לי לוטוס.. כשם חיבה.. אז עכשיו הכינוי בהחלט מתאים לי וגם לאווירה.. 😉

אם יש קינוח שמתאים למזג האוויר החם בארצנו , זה בדיוק הקוקילידה לוטוס. אם בא לכם לפנק את הילדים בימים החמים בקינוח קריר וממכר, תדפיסו מהר את המתכון: שידרגתי עבורכם את הקוקילידה שכולם מכירים לקוקילידה לוטוס נימוחה וטעימה בטירוף.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה  25| עוגיות סנדביץ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לעוגיות :

  1. 200 גרם ממרח לוטוס ( חצי צנצנת )
  2. 50 גרם חמאה
  3. 2 ביצים
  4. 80 גרם סוכר ( 1/3 כוס )
  5. 70 גרם קמח ( 1/3 כוס פחות כף )
  6. 2 גרם אבקת אפייה
  7. קורט מלח
  8. 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  9. 100 גרם פקאן טחון
  10. 50 גרם שוקוציפס חום
  11. 50 גרם שוקוציפס לבן

החומרים למילוי הקצפת :

  1. 250 מ”ל שמנת מתוקה
  2. 2 כפות פודינג וניל ( 30 גרם )
  3. 80 מ”ל חלב ( 1/3 כוס )

 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • ממיסים את ממרח הלוטוס והחמאה במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  • במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים עוד 2 דקות עד קבלת לתערובת אחידה.
  • מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נפרדת מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח לתערובת ומקפלים את בעדינות בעזרת לקקן למסה אחידה.

 

אפייה:

  • בעזרת שקית זילוף או כפית יוצרים עיגולים בקוטר 2-3 ס”מ על תבנית האפייה.
  • מפזרים מעל את התוספות אגוזים/שוקולד-צ’יפס ומכניסים לתנור.
  • אופים 8-10 דקות. שימו לב: חשוב שהעוגיות לא יהיו אפויות מידי, הן מתייצבות בזמן הצינון.
  • כדי להפריד את העוגיות מנייר האפייה אני ממליצה להעביר סכין בתחתית כל עוגיה כדי שלא תישבר.

 

מצצנים את העוגיות ומכינים את המילוי:

  • מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה.
  • בעזרת שקית זילוף/כפית יוצקים את הקרם באמצע העוגיה וסוגרים מעל עם עוגיה נוספת.
  • מומלץ לשמור במקפיא.
  • לעצלנים: ניתן להגיש עם גלידה.