סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה  12-20 מנות | מת קושי: קל

 

מסדרת המאפים ” מארחים ולא מתעייפים ” שירשימו את האורחים.

קיש הוא בצק פריך מלוח במגוון מילויים וטעמים, אל תפחדו לנסות, מבטיחה הנאה מהעשייה ותמורה גדולה בתוצאה!

אחד הדברים שאני הכי אבל הכי אוהבת באירוח חלבי זה קיש!

הרבה פעמים אנשים מוותרים עליו כי הוא דורש המון עבודה והכנה… ומפחדים להתמודד איתו..

אבל פה הסיפור הוא אחר..

בצק נוח לעבודה, אין צורך בקירור הבצק לפני עבודה ופשוט מתכון בקלי קלות…

המצרכים לבצק : ( ניתן גם לקנות בצק מוכן קפוא )

  1. 200 גרם חמאה קרה
  2. 300 גרם קמח לבן ( 2 כוסות + כף וחצי )
  3. 1 כפית מלח
  4. 1 ביצה
  5. 1 כף חלב

מליות אופציונליות לקיש :

  1. בטטה
  2. בצל
  3. עגבניות
  4. חציל
  5. פטריות
  6. ברוקולי
  7. פלפלים
  8. תרד

רוטב רויאל :

  1. 200 מ”ל שמנת מתוקה
  2. 200 מ”ל חלב
  3. 2 ביצים
  4. 2 כפות קמח תפוח
  5. מלח
  6. 1 כף גדושה מאוד של שום כתוש
  7. חצי כפית פלפל
  8. חצי כפית אגוז מוסקט

למראה יוקרתי:

  1. גביע של גבינת שמנת אחוז גבוה
  2. שקית זילוף
  3. צנטר משונן

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והקמח לתערובת פירורית.
  • לאחר מכן מוסיפים את כל שאר החומרים עד שמקבלים תערובת של בצק.
  • משטחים את הבצק ועוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר חצי שעה.
  • בינתיים מכינים את המליות ורוטב הרויאל:

הכנת הרויאל:

  • מערבבים את כל החומרים ביחד חוץ מהקמח.
  • מוסיפים את אחרון ומערבבים היטב.
  • מניחים בצד או במקרר.

הכנת הירקות:

  • יש לבשל מעט את הירקות לפני כניסתם לתנור. מומלץ לתבל בטימין, מלח, פלפל ושום.

הרכבת הקישים:

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת כוס/ חותכן.