סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל הקפאה 3 שעות  30| יחידות מיני כוסות | רמת קושי: קל

 

2 מצרכים בלבד, 10 דקות הכנה ויש לכם קינוח קייצי מתוק ונפלא שיכול להמתין לאורחים בפריזר עד שהם מגיעים. מתכון כזה אתם חייבים לאמץ!

אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות .. אבל אהיה כנה.. לא תמיד בא לי לעשות מתכונים מסובכים..

אני מאוד מאמינה שכשאוכל הוא זמין.. נוח וקל הוא הרבה יותר ידידותי למשתמש.. וכמובן שהתוצאה שלו מבטיחה 100 אחוז הצלחה!

המתכון הבא מתאים גם לעבודה עם ילדים..בכייף ובהנאה רבה!

מצרכים :

  1. 500 מ”ל שמנת מתוקה
  2. 1 תרכיז – מנגו, לימון, לימונענע, תפוז או 1 צנצנת נוטלה קטנה

אופציות לעיטור ( לעצלנים ):

פירורי שוקולד חלב/ לבן, עוגיות אוריאו, עוגיות לוטוס, חלבה , פקאן מסוכר, אגוזי מלך

אופן הכנה :

  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  • שופכים את התרכיז/נוגט אל הקצפת ומקפלים בעדינות עד לתערובת אחידה.
  • את הנוגט יש לחמם מעט במיקרו לפני- שימו לב יש להוריד את כל הכיסוי הזהב שבצנצנת לפני שמחממים במיקרו.
  • לאחר מכן יוצקים את כל המסה לכוסות קטנות.
  • לעצלנים: ניתן לצקת את המסה ל- 2 תבניות אינגלייש קייק ובעת ההגשה להפוך את המוס על מגש ארוך.
  • שומרים בהקפאה מינימום 3 שעות.
  • יש לשמור בהקפאה. ניתן להקפיא לזמן ממושך בקופסא אטומה ולפני ההגשה להפשיר בחוץ 15 דקות.

אופציות לעיטור למשקיענים:

  • למוס מנגו: בקערה שמים 200 גרם שוקולד לבן + 150 מ”ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה וממיסים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר כ- 4 שעות.
  • למוס לימון: בקערה שמים 150 גרם שוקולד לבן + 50 מ”ל ( 1/4 כוס) שמנת מתוקה ממיסים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 4 כפות של תרכיז הלימון + חופן נענע קצוצה. מצננים במקרר כ- 4 שעות.
  • למוס נוגט: בקערה שמים 150 גרם שוקולד לבן + 50 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה- ממיסים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 50 מ”ל (1/4 כוס) של מחית פירות יער טחונים ומצננים במקרר כ- 4 שעות.
  • למוס תפוז: בקערה שמים 150 גרם שוקולד מריר + 200 מ”ל ( 3/4 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה ממיסים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר כ-4 שעות.

לאחר 4 שעות במקרר:

  • מקציפים במיקסר כל גאנש בנפרד עד שהמסה יציבה.
  • מעבירים כל מסה לשקית זילוף נפרדת ומזלפים בכל צורה שתרצו מעל לכוס המוס.